Portekiz Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Portekiz Vatandaşlığı

PORTEKİZ OTURMA İZNİ

Portekiz'e gelmeden önce, hangi Portekiz vizesine veya ikamet iznine sahip olarak, yasal olarak girip ülkede kalabildiğinizi öğrenmek zorundasınız. Portekiz'de göçmenlik, uyruğunuza, kalış amacınıza ve Portekiz'deki zamanınızın uzunluğuna bağlı olarak değişir. Bu rehber, kimlerin Portekiz vizesine veya ikamet iznine, Portekiz için farklı vize türlerine ve Portekiz oturma iznine, Portekiz vize gereksinimlerine ve Portekiz vize ücretlerine ihtiyacı olduğunu açıklıyor. Ayrıca, Portekiz vize başvurunuzun işlemi ve Portekiz'e göçmenlik düzenlemeniz için gerekli belgeler de ayrıntılarıyla anlatılmaktadır.
Portekiz'de göçmenlik : Kimler Portekiz'e girebilmek için bir vizeye ihtiyaç duymaktadır ?
Portekiz için vizeye ihtiyaç , vatandaşlığınıza ve kalış amacınıza bağlıdır. Portekiz göç politikası uyarınca, AB / AEA ve İsviçre vatandaşları kimlik kartlarını kullanarak girebilirler. Diğer yabancı ziyaretçilerin en az altı ay geçerli pasaportları ve ayrıca gerekirse bir Portekiz vizesi olması gerekmektedir. Girişte Portekiz göçmenlik bürosu, konaklamanız süresince veya dönüş biletiniz için yeterli maddi desteğe sahip olup olmadığınızı kontrol edebilir (ya da para alabileceğiniz bir belge).
Portekiz vizeleri genellikle ikamet ettiğiniz ülkedeki Portekiz büyükelçiliği tarafından işlenirken, Portekizli Göçmenlik Ofisi (SWF), Portekiz'de ikamet izinleri (Autorização de Residência) yayınlamakla sorumludur.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Portekiz Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Portekiz Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Portekiz vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

AB / AEA / İsviçre ve Schengen Bölgesi vatandaşları
Portekiz Avrupa Birliği üyesi bir devlettir ve AB üyesi olmayan tüm aile üyeleri ve akrabalarının yanı sıra tüm AB / AEA / İsviçreli vatandaşlara vizesiz giriş hakkı tanır. AB vatandaşlarının bir iş bulma veya bir iş kurma amacıyla üç ay boyunca ülkeye girmesine izin verilir. Bir işe alındıklarında, AB uyrukluları Portekizli işçilerle aynı haklara sahipler.
Portekiz ayrıca, 26 Avrupa ülkesinden oluşan ve aralarındaki sınır kontrollerini kaldıran Schengen Bölgesi'nin bir parçasıdır. Schengen ülkelerinin vatandaşları, pasaport olmaksızın bir ülke ile diğer bir ülke arasında özgürce seyahat edebilirler. Portekiz'e girmek için yalnızca kimlik belgesine ihtiyaçları vardır.
Schengen Bölgesi ülkeleri şunlardır: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya , İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn. Bu ülkelerin dördü (İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre) AB üyesi değil, Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) altında benzer haklara sahiptirler.
AB / EFTA vatandaşları serbestçe Portekiz'e taşınma hakkına sahipken, üç aydan fazla kalmaları durumunda bir kayıt sertifikası talep etmeleri gerekir. AB vatandaşları beş yıl sonra daimi ikamet izni talep edebilir. AB vatandaşları için Portekiz göçmenlik politikası kılavuzunda daha fazla bilgi sağlanmaktadır.
AB dışı vatandaşlar
Portekiz göçmenlik politikası ayrıca, AB üyesi olmayan ülkelerle (örneğin, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda) birkaç uluslararası sözleşmeye de sahip ve bu vatandaşların altı aylık bir süre içinde (180 gün) 90 gün boyunca Portekiz'e girmesine ve kalmasına izin veriyor. Portekiz için herhangi bir vize gerekmemektedir.
Bununla birlikte, üç aydan daha uzun süre kalmak isteyen AB üyesi olmayan / EFTA üyesi olmayan vatandaşlar, varıştan önce Portekiz'de bir oturma izni başvurusu yapmalarını sağlayan uzun vize ya da Portekizli ikamet vizesi talep etmelidir. Bu kategoriye girenler, çalışanlar, serbest meslek sahibi olanlar, öğrenciler, tasarruf etmek isteyenler, emekli kişiler ve aile üyeleridir.
Portekiz vizesi gereksinimleri: Hangi Portekiz vizesi?
Portekiz vizesi gereksinimleri, ziyaretinizin amacına ve ne kadar süre kalmak istediğinize bağlıdır. Vatandaşlığınızın Portekiz için giriş vizesi veya uzun süreli oturma izni gerektirmesi durumunda aşağıda açıklanan durumunuza uygun Portekiz vizesine başvurmanız gerekecektir.
Schengen kısa süreli kalış vizesi
Portekiz'i turist olarak ziyaret ediyorsanız veya üç aydan az bir süre kalmak istiyorsanız, bir Portekiz Schengen vizesine başvurabilirsiniz. Schengen kısa süreli vize, Portekiz'de veya Schengen bölgesinde herhangi bir yerde 180 gün süreyle toplam 90 gün kalmanıza izin verir.
Portekiz Schengen vizesinin farklı türleri vardır:
Havaalanı transit vizesi (Visa A) - Bir havaalanından uluslararası havaalanına, bir uçuştan diğerine, Schengen bölgesine girmeden geçiş imkanı sağlar. Bu vize, Schengen ülkesindeki bir havaalanındaki uçuşlarını değiştiren tüm yolcular için, Portekiz'e giriş vizesi talep edilmedikçe zorunludur.
Transit ve kısa vadeli vize (vize C) - Schengen bölgesinde transit ve kısa süreli konaklamalar için verilmektedir. Bu vizeler, bir, iki veya çoklu girişlere izin veren altı aylık bir süre içinde toplam 90 gün boyunca geçerlidir. Verilen kısa vadeli vizelerin en yaygın türleri Portekiz turist vizesidir ve ticari vizedir.
Sınırlı Geçici Geçerlilik (LTV) vizeleri - Yalnızca bir Schengen eyaletine veya belirli bir başka Schengen eyaletine vizeye başvururken belirtilmişse seyahat etmeyi sağlayan özel bir vizedir. Bu tür vize, seyahatcinin geçerli bir seyahat belgesine sahip olmadığı acil durumlarda gerekebilir.
Uzun süreli Portekiz vizeleri:
Geçici kalış vizeleri
Bu, birden fazla girdiyle dört aylık bir süreliğine geçici olarak kalışa izin veren bir Portekiz vizesi. Uzun süreli Portekiz vizesi aşağıdaki koşullardan herhangi birinde verilebilir:
⦁Bir sağlık kuruluşunda tıbbi tedavi
⦁Hizmetlerin veya eğitimlerin verilmesi için Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) içindeki ülkeler arasında işçilerin transferi
⦁geçici istihdam veya serbest meslek
⦁bir yüksek öğretim kurumunda bilimsel araştırma yapmak veya öğretmek
⦁amatör bir spor faaliyeti izlemek
⦁uluslararası taahhütlerin uygulanması
⦁bir aile üyesine tıbbi tedavi için eşlik etmek
Portekiz Oturma İzni
Bu, varıştan sonra oturma izni talebinde bulunmak için dört aylık bir süre boyunca geçerli bir Portekiz vizesidir. Bu, aşağıdaki sebeplerden dolayı verilebilir:
⦁istihdam edilen iş
⦁serbest meslek veya girişimci faaliyetler
⦁bilimsel araştırma veya öğretim
⦁çalışma, öğrenci değişimi, staj ya da gönüllü hizmet
⦁yüksek öğrenim hareketliliği programları (Portekiz'de ikamet eden, çalışmalarını ilerletmek isteyen öğrenciler için)
⦁aile birleşimi
⦁emekliler ve geliri olan insanlar.
Portekiz ikamet vizesi, belirli bir süre için Schengen bölgesinde bir ülkede çalışan, okuyan veya kalıcı olarak ikamet edecek olan kişilere verilen Schengen Ulusal 'Uzun Vade' vizesi (D Tipi) olarak edinilebilir. Bu, sahibin belirli kriterleri karşılaması koşuluyla, diğer Schengen ülkelerine seyahat imkanı sağlayan çok girişli bir vize olarak verilebilir. Çalışma (İstihdam) Schengen Vizesi, uzun süreli kalış vizesinin en yaygın türüdür. Herhangi bir Portekiz ikamet izni edinirseniz, Portekiz'e girdikten sonra bir oturma izni başvurusunda bulunmanız şarttır.
Portekiz vize ücretleri
Portekiz vizesine ihtiyacınız varsa, geri ödemesiz bir ücret ödemelisiniz.
Portekizce vize ücretleri aşağıdaki gibidir:
⦁Havaalanı Transit Vizesi - 60 EUR
⦁Schengen Kısa Vadeli Vize (90 günden az) - 60 EUR
⦁Geçici Vize Vizesi (120 günden az) - 75 EUR
⦁Uzun Vadeli Vize (90 günden fazla) - 99 EUR
Portekiz'in vize ücreti, 6 ila 11 yaş arası çocuklar için ve Gürcistan, Kosova, Rusya ve Ukrayna'dan gelen vatandaşlar için 35 Euro'ya düşürülmüştür.
Ücretsiz Portekiz Vizeleri :
⦁Altı yaşın altındaki çocuklar
⦁Eğitim veya öğretim amacıyla seyahat eden öğrenciler, lisansüstü öğrenciler ve öğretmenler
⦁Gelişmekte olan ülkelerin bilimsel araştırma amaçlı seyahat eden araştırmacılar
⦁Kâr amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri
⦁25 yaşın altında kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinliklere katılım
Portekiz vize ücretleri genellikle nakit veya bankamatik / kredi kartı ile belirlenmiş konsolosluk / elçilikte ödenir.


Portekiz vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Kısa süreli veya uzun süreli vize başvurusunda bulunup bulunmadığınıza bakılmaksızın, bir Portekiz vize başvuru formu doldurmanız ve ülkenizdeki Portekiz büyükelçiliği veya konsolosluğuna göndermeniz gerekecektir. Hükümet burada ve buradaki en yakın Portekiz büyükelçiliğini bulmanıza yardımcı olacak araçlar sağlar.
Birkaç dilde burada bulunan Schengen Bölgesi için bir Portekiz vize başvuru formu indirmeniz gerekecektir.
Ayrıca, Portekizli vize başvurunuzla birlikte aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekir:
⦁İki pasaport fotoğrafı
⦁Pasaportunuz ve önceki vizelerinizin kopyaları
⦁İade bilet rezervasyonunuzun bir kopyası (her zaman olmasa da)
⦁Schengen bölgesi için sizi kapsayan seyahat sigortası
⦁Ziyaretinizin amacı ve güzergahını belirten kapak mektubu
⦁Uçuş tarihleri ​​ve saatleri
⦁Konaklama süreniz için konaklama planları (örn. Otel rezervasyonu)
⦁Kalmanızı sürdürecek yeterli fonun kanıtı
⦁Medeni durum kanıtı (evli, çocuklu vb.)
⦁Ekonomik durum kanıtı (istihdam edilen, serbest çalışan, öğrenci, emekli vs.)

Portekiz oturma izni veya sertifikasına başvurma
Portekiz ikamet belgesi: AB / AEA / İsviçre vatandaşları
Üç aydan fazla kalma niyetiyle Portekiz'e taşınıyorsanız, bir Portekiz oturma izni veya sertifikası için başvurmanız gerekecektir.
AB / AEA / İsviçreli ülkelerin vatandaşlarının bir izni olmamasına karşın, ikamet yerindeki belediye meclisi salonundan bir Kayıt Sertifikası (Certificado de Registo) talep etmeleri gerekecek; Bu öncelikle nüfus kaydı için gereklidir. Bu, beş yıl boyunca geçerli olup, bundan sonra AB / EFTA vatandaşları Portekiz göçmenlik hizmetinden (SEF) kalıcı ikamet belgesi (Certificado de Residencia Permanente) talep edebilir.
Portekiz oturma izni: AB dışı vatandaşlar için
Üç aydan fazla süredir Portekiz'de yaşayan ve AB üyesi olmayan / EFTA vatandaşları, bölgenizdeki SEF'den bir Portekiz oturma izni için daha sonra başvurmalarına izin vermek için uzun süre Portekiz ikamet iznine ihtiyaç duyacaklardır . Genellikle bir yıl boyunca Portekiz ikamet izni vermek için bir izin (Autorização de Residência) verilir. Bu, her iki yılda toplam beş yıl süreyle yenilenebilir ve bundan sonra daimi ikamet izni başvurusunda bulunabilir.
Portekiz oturumu izni için başvuran tüm AB dışı vatandaşlar, yeterli para ve konaklama belgesini göstermelidir. Portekiz oturma izni talebinde bulunma nedenine bağlı olarak ek belgeler ve gereklilikler vardır. Portekiz Göçmenlik Hizmeti (SEF), AB üyesi olmayan / EFTA uyruklu kişilerin ikamet izni ile ilgili tüm konuları ele almaktadır.
Portekiz'de kalıcı ikamet hakkı nasıl elde edilir?
Portekiz'in daimi ikametgah başvuruları Portekiz Göçmenlik ve Sınır Hizmetine (SEF) yapılmalıdır. Aşağıdaki Portekiz kalıcı ikamet şartlarına ihtiyacınız olacaktır:
⦁Geçerli oturma izni
⦁Pasaport / seyahat kimliği
⦁İki pasaport fotoğrafı
⦁Kendinizi desteklemek için yeterli mali kanıt
⦁Konaklama belgesi
⦁Sağlık Sigortası
⦁Ceza izni
⦁Sosyal güvenlik kayıt belgesi ve vergi durumu kanıtı
⦁Önceki beş yıl boyunca Portekiz'de yasal ve kesintisiz ikamet belgesi
Bu beş yıllık dönemde Portekiz'den uzun süre (üç aydan fazla) bekarsanız, örn. iş sebeplerinden dolayı, akıl kanıtı sağlamanız gerekir. Bir dil değerlendirme merkezinde kalifikasyon veya test belgesi vasıtasıyla Portekizce temel yeterlik belgesi de gerekecektir.
AT Portekiz daimi ikametgahı sahipleri, diğer AB üye ülkeleri arasında beş yıla kadar bir süreyle hareket etme hakkına sahiptir. Portekiz kalıcı ikametgahı maliyetleri burada belirli faktörlere bağlı olarak 100-200 EUR arasında değişir.
Portekiz vatandaşlığı
Yabancı sakinler, istisnalar uygulanmasına rağmen, altı yıl ikamet ettikten sonra tam Portekiz vatandaşlığına başvurabilirler; Örneğin, Portekizli vatandaşların eşleri için sadece üç yıl ve en az bir Portekiz vatandaşı ya da yabancı bir daimi ikamet sahibi tarafından doğan çocuklar için çok daha kolaydır.


Portekiz'de yaşam şartları nelerdir ?

Kişi Başına Düşen GSYİH
23,223 USD
Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 522.22 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 349.72 €
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 904.14 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 595.54 €
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 1.956.68 €
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 1.177.33 €
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 802.23 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.81
Nerede Yaşamalı ?
Porto (Kuzeybatı Portekiz)
Porto, Portekiz'in ikinci büyük kentidir ve kendi havaalanına sahiptir. Kuzey Portekiz'deki Douro Nehri'nin haliçinde yer alır ve başkent Lizbon'a rakip kültür ve eğlence merkezi olarak kabul edilir.
Porto'nun yaklaşık 200.000 sakini var ve daha geniş Porto bölgesi müstahkem şarap için biliniyor. Kuzey Portekiz'de Douro Nehri'nin ağzında yer alan bu tesis, modern olanaklardan tarihi UNESCO tarafından tanınan merkeze kadar gurbetçileri eğlendirmek için bol bol yer içeriyor.
Dairelerden ailelere evlere kadar bir dizi mülk türü mevcut olsa da, şehir merkezinde fiyatlar komşu alanlardan daha yüksek olabilir. Vila Nova da Gaia'nın güneyindeki yeni çeyrek, popüler bir seçimdir, ancak yurtdışında yaşayan insanlar Madalena ya da Lavadores'de denize kıyısını daha cazip bulabilirler.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın